Det bästa sättet att flytta på (som vi vet om!)

Alla vägar leder till Rom och alla sätt att flytta på fungerar, men det finns bättre och sämre sätt skulle jag vilja säga. Det är inte någon raketforskning det handlar om och vem som helst kan naturligtvis lösa en flytt utan större svårigheter eller guidning. Men för dem av oss som vill flytta i Kung-Fu anda handlar det om att allokera arbetet på ett bra sätt så att vi använder minimal ansträngning för att uppnå maximal nytta.

Det bästa är att börja i god tid

Det finns inget som slår detta, det är et proaktivt förhållningsätt att börja i god tid eftersom man då har förutsett att det kommer att hända saker på vägen som man inte räknar med. Man tänker inte negativt eller oroar sig för vad som skall hända, men man är medveten om att allt kanske inte går som planerat och då är det ju klart bäst att ha lite extra tid på sina händer så att man inte blir ståendes med skägget i brevlådan.

Nerpackning bör ske systematiskt

Att bara slänga ner allt i flyttkartongerna går garanterat snabbare än att packa systematiskt, men då tar uppackningen längre tid. Om du packar ner systematiskt så kan du sedan packa upp systematiskt så tidsåtgången blir ungefär den samma, enda skillnaden är att dina saker har större chans att inte gå sönder om du packar dem snyggt.

Kolla runt bland flyttfirmor

Det finns en del flyttfirmor där ute så du behöver inte ta första bästa, jag tycker du skall vara riktigt petig faktiskt. Kolla runt bland flera olika flyttfirmor och be dem om offerter, sedan kan du jämföra flyttfirmor och deras priser och villkor. När du sedan tagit in all information så kan du göra ett bra val bland dessa flyttfirmor och förhoppningsvis kommer du att bli riktigt nöjd.

Glöm inte att ha roligt på vägen

När man skall utföra monotona uppgifter och annat som kanske inte direkt klassas som kul så är det lätt att man tappar humöret, men försök att göra det så roligt som möjligt. Kanske kan du kombinera det du gör med något annat som är roligt, eller ha med en vän eller något i den stilen. Lycka till med din flytt och hoppas att den går smidigt!