För dig som är ung och skall flytta till en annan stad

Det är alltid kul att utforska nya städer, jag tror att det är hälsosamt för det mentala att flytta runt litegrann för att få en uppfattning om hur det är att bo någon annanstans. Bor man kvar i samma stad, eller håla hela livet så kan det hända att man missar att utforska inte bara världen utan även sig själv. Att byta stad kan vara något som gör att man får se andra delar av sig själv som legat latenta när man bott kvar i sin hemort. Så att byta stad är inte bara spännande och roligt, det är ett verktyg för personlig utveckling också.

Lite obekvämt i början sen blir det bra

Som med det mesta så är man inte så duktig precis i början, om man försöker lära sig något, ett instrument exempelvis så är det oftast inte så roligt precis i början eftersom man inte kan och det inte låter bra när man spelar, men efter några gånger så börjar man förstå hur det fungerar och då blir det genast roligare att plinka på strängarna. Det är samma sak med en ny stad, i början blir man förvirrad och man inte vad man ska göra, vart eller när. Allt känns som ett stort kaos, men efter några veckor börjar man komma in i det och då börjar det bli kul!

Glöm inte skaffa flytthjälp om du behöver

Beroende på hur långt du flyttar och hur mycket saker du skall ta med dig så behöver skaffa passande flytthjälp, ibland räcker det med en skåpbil och en medhjälpare men har man mycket saker kan det vara smart att anlita professionell flytthjälp för att få det överstökat så smidigt som möjligt – det beror också så klart på hur ens ekonomiska situation är för tillfället. Man kanske inte har råd att anlita flytthjälp, och då får man försöka muta till sig flytthjälp istället. Det är säkert någon som hjälper dig i utbyte mot en pizza och några öl. Om du skall anlita flytthjälp så finns det många bra flyttfirmor, se till att du väljer en som har F-skattsedel och trafiktillstånd!

Om du skall köpa nya möbler

Så köp begagnade möbler istället, det är det mest miljövänliga och ekonomiska valet du kan göra när du möblerar ditt nya boende. Dessutom brukar det bli mysigare och mer unikt än att köpa dem billigaste grejerna på IKEA.