Olika typer av flyttbilar 

Att flytta utan flytthjälp eller flyttbil är inte det enklaste. Om du valt att flytta utan professionell flytthjälp behöver du därför hyra en flyttbil, förutsatt att du inte redan har en skåpbil eller likande att tillgå. Om du aldrig hyrt en flyttbil förut är det bra att känna till de olika typerna av flyttbilar som finns för att kunna välja vilken sort som passar dig bäst. De flesta flyttbilar kan köras på ett vanligt B-körkort, men det är viktigt att du säkerställer att du får köra den flyttbil du hyr. 

Olika storlekar på flyttbilar 

Det finns skåpbilar i flertal olika storlekar, som passar olika typer av hushåll. Större bilar är ofta dyrare men blir ofta mer effektiva att använda sig av eftersom du inte brukar behöva köra lika många vändor. Om du ska flytta en längre sträcka är det ofta värt att hyra en större flyttbil, både från ett kostnadsperspektiv och för att spara tid. Om du vill få med hela ditt bohag på en vända kan det vara lämpligt att hyra en typ av lastbil istället, vilket även finns i olika storlekar. Vissa lastbilar kan köras på vanligt körkort, medan andra kräver utökad behörighet. För att avgöra vilken typ av flyttbil som passar dig får du ta hänsyn till hur stort bohag du har, hur långt du ska flytta och hur din budget ser ut. 

Vart hyr man flyttbil? 

Att hyra en flyttbil är för många en förutsättning för att flytta utan assistans av en flyttfirma. Du kan få en överblick över alla dina ägodelar och planera flytten på egen hand. Nu för tiden kan man hyra flyttbilar på många olika ställen varav de bland annat finns på de flesta bemannade bensinmackar. Det smidiga med att hyra en flyttbil på en bensinmack för dig som ska flytta en lång sträcka är att många bensinmackar tillåter dig att hämta bilen på en mack och lämna den på en annan i samma kedja. Kostnaden för en flyttbil kan variera mellan olika företag och bensinmackar. Vilken typ av flyttbil och hur länge du hyr den påverkar även kostnaden. Det enklaste sättet att jämföra priser är att gå in på hemsidorna från ett gäng olika bensinmackar och se vilken flyttbil och vilken bensinmack som är mest prisvärd. Många drar sig från att hyra en större flyttbil på grund av den större kostnaden. Det är dock viktigt att ta hänsyn till att ju större flyttbil du hyr, desto mer kan du flytta per vända, desto snabbare går flytten och desto kortare tid behöver du hyra flyttbilen –  tjänster och tips inom flytt. Kostnaden för en mindre flyttbil kan därför i vissa fall bli lika stor som för en större flyttbil. 

Packa flyttbil 

För den som aldrig packat en flyttbil förut kan det verka enkelt och okomplicerat. Faktum är att det finns en del tips och trix du kan ta till för att packa din flyttbil så platseffektivt och smart som möjligt. Tänk på att montera isär dina större möbler om de tar mindre plats att transportera på det sättet. Förövrigt är det bra att ställa de tyngsta sakerna längst ner i flyttbilen för att få en så stabil last som möjligt. Ställ kartonger längst in och se till att utnyttja höjden i bilen. Fyll alla tomrum som bildas i packningen med småsaker för att minimera risken att saker och ting ramlar och går sönder under transporten. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *