Smarta och praktiska flyttips 

Om du har en planerad flytt framför dig är det fullt normalt att känna lite stress. Oroa dig inte, med god framförhållning, bra planering och smart packning kommer flytten gå lätt som en plätt. 

Flyttpackning 

Att packa smart och effektivt är A och O när man ska flytta. Du vill packa så mycket som möjligt i varje flyttlåda för att få så få flyttlådor som möjligt, samtidigt som lådorna inte får packas för tungt. När du börjar flyttpacka kan du med fördel börja i förråd och källaren, där du säkerligen har saker du inte använder speciellt ofta. 

Packa flyttbilen rätt 

Något som många inte tänker speciellt mycket på är att hur du packar din flyttbil kan påverka hur smidig din flytt blir. Först in i flyttbilen ska de större lådorna och möblerna. I de små utrymmena mellan de större möblerna kan du placera mindre föremål för att maximera flyttlasset. Använd dig av en och samma sorts flyttlåda, för att effektivisera packningen i flyttbilen. 

Packa ömtåliga saker rätt 

För att undvika olyckor måste alla ömtåliga saker skyddas under flytten och transporten. Möbler kan skyddas med hjälp av wellpapp eller bubbelplast och porslin kan skyddas med silkespapper. Markera kartonger med ömtåliga saker så du inte råkar hantera dem för hårt. 

Organisera flyttkartongerna 

Markera alla flyttkartongerna så din flyttpackning blir organiserad. På så sätt vet du exakt vad som finns inuti varje kartong. Om du vill återanvända flyttkartongerna nästa gång du ska flytta kan det vara smart att färgmarkera dem istället för att skriva vad de innehåller. När du packar sladdar kan du även markera sladdarna utifrån vad de tillhör. På så sätt effektiviserar du uppackningen och underlättar processen att få allt på plats efter flytten är utförd. Markera även vilken kartong som ska vart i den nya bostaden. Oavsett om du anlitar en flyttfirma för flytten eller får hjälp av familj eller vänner kan den enkla markeringen underlätta inflytten något enormt. 

Packa smart 

Det är tungt att flytta. Se därför till att inte packa flyttkartongerna för tungt. Packa aldrig en flyttkartong full med böcker då de ofta blir för tunga för att bära. I vissa fall kanske det till och med kan vara lämpligt att hyra en bärsele, pirra eller använda sig av en flyttfilt för att underlätta filten. Se till att fundera över detta i god tid innan flytten för att undvika komplikationer under själva flyttdagen. 

Packa en flyttkartong för första dagen 

Efter du flyttat en hel dag kommer du säkert inte orka packa upp allt. För att undvika paniken att hitta tandborsten eller gafflarna kan du packa en speciell kartong med allt du behöver för ditt första dygn i ditt nya hem. På så sätt slipper saker och ting tappas bort och du har allt du behöver för den första tiden till hands. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *