Vanliga frågor och svar om hemstädning

Dom flesta städfirmor som finns har hemstädning att hitta i sitt tjänsteutbud. Det är en populär tjänst bland alltifrån småbarnsfamiljer till pensionärer och det underlättar mycket i vardagen. Nedan besvaras några vanliga frågor som ofta ställs av den som funderar på att köpa hemstädning från en städfirma för första gången.

Till vem riktar sig tjänsten?

Tjänsten hemstädning riktar sig till privatpersoner. Det har däremot ingen betydelse om man är gammal eller ung, eller om man har en stor eller väldigt liten bostad. Anlitar man en städfirma tar dom sig av alla typer av privata bostäder och alla är välkomna att boka in sitt hem för en städning.

Kan man komma med egna önskemål kring vad som ska utföras?

Dom flesta firmor har förbestämt vad som ingår i just deras hemstädning och exakt vad det är brukar gå att läsa på deras hemsidor. Men många dock är anpassningsbara om man har speciella önskemål som egentligen inte ingår i planen. Ibland får man betala extra och ibland inte, det beror ofta på vad det är för typ av insats och om man kan tänka sig att ”byta bort” något annat istället.

Vad är det som avgör priset?

Det finns flera saker som påverkar och avgör priset för hur mycket det kostar att köpa hemstädning hos en städfirma. Dels påverkar bostadens storlek eftersom ju större yta det är desto längre tid kommer det att ta. Och dels sätter varje städfirma sina egna timpriser, vilka kan skilja sig något beroende på vem man väljer att anlita. Även firmans resor till och från din bostad kan påverka priset utifrån hur långt avståndet är.
städfirmor

Hur ofta kan man få tjänsten utförd?

Egentligen kan man få en hemstädning utförd så ofta man vill men det är troligen inte så många städfirmor som har behov att få städat hemma av en städfirma mer än en gång i veckan. Dom flesta brukar erbjuda sig att komma löpande en gång varje vecka, en gång varannan eller var tredje vecka eller en gång i månaden, beroende på vad man har för behov i hushållet. Detta kommer man överens om tillsammans med den firma man anlitar.

Behöver man förbereda på något vis inför städningen?

Ja, för att den städfirma man anlitat ska kunna utföra städningen ordentligt krävs att man plockar undan från golv och andra ytor. Saker som kläder, leksaker, böcker, tidningar och annat kommer annars att vara i vägen och ytan kommer inte att kunna rengöras.