Flyttfirmor- en praktiskt lösning vid flytt

De allra flesta står inför flertalet flyttar i sitt liv. Först när man flyttar hemifrån och sen flyter det på. Det finns betydligt roligare saker såklart än själva flytten för det är mycket att planera. En praktisk lösning är att använda sig av en flyttfirma. Då får man tid över till annat och framför allt ägna sig åt det roliga, att inreda och ta hand om sitt nya hem. Det finns många flyttfirmor på marknaden och priserna har sjunkit. Däremot vill man gärna hitta en pålitlig firma.

Hur förbereder man flytten när man anlitar flyttfirma?

Det finns många sätt att lägga upp flytten på när man anlitar flyttfirmor. Från att flyttfirma göteborg sköter hela flytten till att bara flytta de tunga möblerna. En flyttfirma är speciellt bra att anlita om man har tunga möbler och som är dyrbara. Det finns dock lite att tänka på när man vill anlita flyttfirma.

  • Ta in offerter i god tid. Ett råd är att se till att ha valt flyttfirma ungefär 30 dagar innan flytt.
  • Ordna flyttkartonger, det finns att köpa på större varuhus, men flyttfirman kan i regel också hjälpa till med detta.
  • Packa i rätt ordning och per rum. Det är smart att märka upp kartongerna så de hamnar i rätt rum direkt.
  • Glas och porslin ska viras in i exempelvis bubbelplast eller papper.
  • Tänk på att fixa en väska med kläder och sådant som behövs de första dagarna.

Ju bättre ordning man har desto smidigare går flytten och flyttfirman kan arbeta snabbare. När flyttfirman ska komma, se till att ha ordnat så flyttfirman kan parkera så när entrén som möjligt.

Hur hittar man rätt flyttfirma?

Då det finns många flyttfirmor på marknaden kan det vara lite överväldigande. Man ska inte ta första bästa och inte heller stirra sig blind på priset. Billigast är inte alltid det bästa. Så kontrollera omdömen från tidigare kunder och att flyttfirman har F-skattsedel. Det är också viktigt att de har försäkringar om det skulle hända något. Ta in offerter från flera flyttfirmor då det kan skilja i pris. En del flyttfirmor tar betalt för kvadratmeter och andra per timme. Vad som är bäst beror på hur stor bostaden är så det gäller att väga lite fram och tillbaka. Se också till att det framgår tydligt vad som ska göras. Det finns många gånger möjlighet att nyttja ROT-avdraget och vissa firmor hjälper till med administration vilket kan vara tacksamt. För den som vill ha hjälp med flyttstädningen finns det flyttfirmor som även har den servicen. Sist men inte minst, njut av att slippa bära kartonger och istället ha tid över till att fixa i det nya hemmet.