Dubbelkolla din flyttbil 

När det är dags att genomföra en flytt är det såklart väldigt mycket du behöver tänka på, och en av de allra viktigaste detaljerna är flyttbilen du ska använda. Ett bohag tar ofta betydligt större plats än man tror och därför kan det vara avgörande för dig att verkligen se till att lastbilen är tillräckligt stor. 

 

Ovälkomna överraskningar 

Anlitar du en flyttfirma är detta ingenting du behöver tänka på eftersom de alltid kommer med en riktigt stor lastbil som rymmer allt du kan tänkas vilja flytta, och lite till. De ser alltid till att ta höjd för alla eventualiteter som uppkommer, vilket är viktigt att du också gör om du sköter din flytt på egen hand. De flesta som flyttar upptäcker till exempel under packningens gång att de har mer saker än de trodde och därmed behöver fler flyttlådor än de trodde, vilket ju i längden även påverkar hur mycket plats som behövs i flyttbilen. Då är det tråkigt att upptäcka att du beställt en för liten bil, och så behöver du lägga extra tid och energi på att avboka och sedan hitta en bil i rätt storlek. 

 

Ha koll på bohagets storlek 

Om du gör din beställning av flyttbil över telefonen är det extra viktigt att du beställer från någon som vet vad de pratar om. Många bensinstationer hyr ut flyttbilar men pratar du med någon som aldrig har flyttat kan det mycket väl vara så att de inte vet hur stor bil du behöver. Kan du dubbelkolla storleken är det viktigt att du gör det, eller allra helst tar dig till platsen där du hyr bilen så du kan se den framför dig. När du hyr en lastbil inför en flytt, och det gäller även om du anlitar en flyttfirma, så behöver du ha gjort en uppskattning om hur många flyttlådor samt stora möbler som behöver få plats i bilen. Orden ”jag behöver flytta ett helt bohag, får det plats?” hjälper inte mycket eftersom ett bohag kan vara antingen stort eller litet, och det är därför du behöver ha en ungefärlig uppskattning om flyttlådor och möbler. 

 

Finslipa detaljerna 

Allt handlar om att göra din flytt så enkel och smidig som möjligt, och även om en flyttfirma för många är det allra bästa alternativet, kan det vara att du ändå behöver eller väljer att göra det själv. Då blir detaljerna extra viktiga, och det är värt att gå igenom din planering några extra gånger bara för att vara säker på att allt kommer klaffa. Vissa saker kan såklart ändå hända som du inte räknade med, men ju bättre förberedd du är desto enklare blir det att hantera de eventuella oförutsedda händelserna. Och det blir inte mycket viktigare än att flyttbilen har rätt storlek, eller hur? 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *