Fördelar med brasiliansk vaxning  

Om du tillhör en av dom som föredrar att avlägsna håret som växer på dina mest intima delar kan brasiliansk vaxning vara något för dig. Den utförs nämligen på just dessa områden och även om det kanske gör lite ont precis när vaxningen genomförs så finns det många andra bra fördelar. Här kan du läsa mer om det!  

 

Slipp rakning och irriterad hud 

Även om en rakning går ganska fort och är en relativt lättsam metod för att avlägsna oönskat hår så medför den istället en massa andra problem, så Ta vara på dig själv. Bladen behöver till exempel bytas ofta, annars finns risk för röd och irriterad hud och små röda kliande prickar.  

Speciellt kroppens intima delar har särskilt känslig hud och därför är det ännu mer riskfyllt att genomföra en rakning just där. Dessutom dröjer det inte mer än någon dag innan håret börjar växa ut igen, och allt måste göras om.  

Med brasiliansk vaxning får man inga röda prickar eller irriterad hud som följd. Huden kan förvisso vara lite röd precis efter behandlingen med det lägger sig normalt sett efter ett par timmar. Huden lämnas sedan len, slät och hårfri!  

 

Slipp inåtväxande hårstrån  

En annan följd av rakning är inåtväxande hårstrån. Har man otur kan detta leda till inflammation och smärta och anledningen till att håren kan växa inåt från första början är för att dom är rakt avskurna med rakhyveln. Ett tjock och vasst hårstrå kommer lätt vilse på vägen ut – något som inte händer vid en brasiliansk vaxning.  

När håret återbildats är det inte klassisk och vass stubb som kommer upp, utan snarare små fjun. Detta eftersom det är helt nytt hår och inte bara det som finns kvar under huden efter en rakning.  

 

Långvarigt resultat  

En av dom stora fördelarna med brasiliansk vaxning är att det ger ett långvarigt resultat. Det dröjer flera veckor innan håret börjar växa igen, istället för 1–2 dagar som vid rakning. När vaxningen är genomförd behöver man alltså inte tänka mer på det på flera veckor – perfekt under semestern eller andra speciella tillfällen. Kanske inför bröllopsresan?  

 

Hårväxten avtar 

Det som många ser som en stor fördel med att vaxa sig överlag är för att hårväxten tids nog kommer att avta. Den kommer inte att försvinna helt och hållet men chansen att hårstråna blir både tunnare och glesare är stor om man vaxar sig regelbundet under en längre tid. Svarta och tjocka hårstrån kan alltså bli ett minne blott, till fördel för ljusare, tunnare och mer diskreta hår.  

 

Behandlingen går snabbt  

Visst kan det kännas jobbigt att genomföra en brasiliansk vaxning men tänk på att den som utför den är proffs – det är dennes yrke. Han eller hon lägger ingen värdering i varför du vill genomföra behandlingen utan kommer möta dig med respekt.  

Det är såklart en fördel med själva behandlingstillfället, att du kan känna dig helt trygg och lugn. Dessutom går det fort, räkna med att vara påklädd och klar inom 30–60 minuter. Varför tiden kan skilja sig beror på hur riklig hårväxt man har. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *