Goda råd för studenter som skall byta stad

Om du har blivit antagen till en skola på annan ort så är den här artikeln för dig. Vi kommer att prata om vilka utmaningar man kan komma att möta när man flyttar och vad man skall tänka på för att få en behaglig upplevelse av flytten. Det är ingen raketforskning men jag hoppas att åtminstone något av råden kommer att vara en ögonöppnare för er. Låt oss börja.

Ta med sig möbler eller köpa nya

Beroende på hur långt man skall flytta – är det långt så kanske man inte är så sugen på att köra ett flyttlass hela vägen, men flyttar man en lite kortare sträcka så kanske det är lönt att hyra ett släp och köra ner möblerna. Om man skall köpa nya möbler så rekommenderar jag starkt att man köper begagnat, det finns alltid begagnade möbeloutlets där man kan få riktigt fina möbler till låga priser. Det bästa är att det är ekonomiskt och miljövänligt, dessutom brukar möblerna inte går ner i pris så man kan sälja dem när man hittar något bättre och få tillbaka pengarna.

Anlita flytthjälp eller flytta själv

Samma sak här, det beror på situationen men en sak som alltid stämmer är att det är smidigare att anlita professionell flytthjälp när man flyttar. Särskilt om man har mycket saker. Att skaffa sin egen flytthjälp är dock oftast billigare och om man inte har mycket möbler så kan det vara smartare att dra ihop ett gäng med egen flytthjälp för att spara in lite pengar, det kan dessutom vara lite trevligt att flytta med vänner och familj ibland. Om du skall anlita professionell flytthjälp så rekommenderar jag dig att välja en väletablerad flyttfirma och se till att de inte tar svartbetalning eftersom det är olagligt att köpa flytthjälp svart.

Du kommer komma in i det snabbare än du tror

 

Första veckan i den nya staden kan kännas förvirrande och det är inget ovanligt. Ge inte upp och åk hem nu med en gång, häng kvar ett tag för det kommer gå snabbt att komma in i det och börja njuta av den nya staden och det nya liv som du är på väg att starta. Det är bara obekvämt i början, snart så kommer allt falla på plats.