Allt du behöver veta för att vara motiverad under flytten

När man skall göra saker som man inte tycker är särskilt roliga eller motiverande i sig, jag menar det finns ingen direkt morot till att packa ner sina gamla hockey-grejer i en flyttlåda mer än att det bara behöver göras. Har man exempelvis ett projekt i jobbet som skall göras så finns det flera motiverande faktorer; gör man klart det i tid kan det påverka karriären positivt, man får betalt, man hjälper sina kollegor, osv. När man flyttar finns inte dessa motivationsmoment inbakade på samma sätt.

Det första produktivitets-budordet; ha målet i sikte

För att man skall komma igång enklare så är ett bra knep att hålla målet i sikte, i det här fallet är det att byta bostad, och det ultimata målet är att vara helt inflyttad i det nya hemmet. Att känna sig hemma på ett nytt ställe och allt vad det för med sig, kanske skall man bo större, eller i ett trevligare område. Vad det än är, fokusera på det positiva och ha en vision av ditt mål i åtanke när du sätter igång.

Välj en enkel första match för att få igång motivationen

Istället för att sätta upp ”röja källaren” som första uppgift så börja med något lite mindre saftigt. Att röja i källaren försöka hitta en prakt flyttfirma vasastan tar kanske en hel dag eller mer att göra och blir säkerligen något du drar dig för att göra. Om du istället sätter något enkelt som att ”hitta flyttfirma” som första uppgift så finns det nog inte lika många blockeringar och ursäkter för att inte göra det. Att leta upp en flyttfirma, ringa en flyttfirma och boka sin flytt är knappast särskilt jobbigt eller tidskrävande. Och när du bokat flyttfirma så är du igång och kan kryssa av en uppgift från din lista.

Att dela upp arbetet i lagom bitar

 

Ett vanligt misstag när det kommer till produktivitet är att man delar upp arbetet i för stora delar för flyttfirmor, då känns det jobbigt att starta en uppgift, vet man att den kommer ta flera timmar, vara tråkig och tung så vill man inte starta den. Om man däremot delar upp arbetet i 30 minuters-bitar så blir dem inte alls lika skräckinjagande att börja med, sen kanske det blir så att man gör några bitar åt gången för dem är så pass små och lättgjorda.