Så jämför du kostnadsförslag från flyttfirmor

När du ska anlita en flyttfirma, börjar processen vanligtvis med att du begär in kostnadsförslag från flera olika flyttfirmor. Nästa steg är att analysera de olika prisförslagen för att skilja agnarna från vetet. Detta kan dock vara enklare sagt än gjort. Hur går man egentligen tillväga för att jämföra kostnadsförslag?

En sak som du bör tänka på är att vara särskilt försiktig med erbjudanden där prisuppgiften signifikant understiger övriga aktörers prisuppgifter. Försök att ta reda på varför priset är så pass lågt, och kontakta även flyttfirman i fråga för att få klarhet i detta om du inte hittar någon logisk förklaring till det låga priset. Anledningen kan nämligen vara, men behöver inte vara, att företaget är oseriöst.

Jämför inte äpplen med apelsiner

En sak som är viktig att ha i åtanke när du ska jämföra olika flyttfirmors kostnadsförslag, är att det är ytterst viktigt att du faktiskt jämför de olika flyttjänster som erbjuds. Detta då det är en helt avgörande faktor när du ska beräkna den totala kostnaden för din flytt. Totalpriset på kostnadsförslaget från en flyttfirma berättar inte alltid hela sanningen, såvida du inte läser igenom förslaget väldigt noggrant och granskar de tjänster som ingår i priset.

Det är nämligen så att kostnader för ytterligare tjänster utöver de du har begärt in prisuppgift på kan ingå, såsom nedpackning, uppackning, nedmontering av flyttfirmor större möbler och liknande. Den flyttfirmor som du har fått in prisuppgifter från kan även ha inkluderat ytterligare flyttjänster som kommer säkerställa att jobbet utförs på ett smidigt sätt och inom den givna tidslinjen. Några exempel på sådana tjänster är tillfällig förvaring, försenad leverans, särskild godshantering av alltför stora möbler etc.