Att starta en städfirma med lågt kapital

Runtom i landet finns relativt många städfirmor. Inte minst har efterfrågan på städfirmor exploderat sedan rut-avdraget infördes på 00-talet. Att starta en städfirma är förvisso inte enkelt – men det är också en bransch med relativt låga trösklar för att ta sig in. Åtminstone vad gäller kapitalet – för det är fullt möjligt att konkurrera utan att ha mycket pengar att sätta in i början.

 

Arbeta själv i början

Det här är kanske uppenbart – men det kostar att anställa. I början kan du behöva smått och göra städningen själv. Sedan när du får fler kunder och uppdrag, kan du anställa ytterligare personer, relativt riskfritt. Till en början kan du schemalägga dina städpass på kvällar och helger för att kunna behålla ditt nuvarande jobb. Allt för att det ska vara så riskfritt som möjligt.

 

Att ha anställda kommer dessutom med en ganska stor press, speciellt när man inte har så många uppdrag i firmans startskede. De anställda räknar med att få jobb och en lön ni har kommit överens om – du har då inte längre bara ansvar för dig själv och din hemstädning stockholm, utan även för andra. Om du börjar själv kommer du att märka när du har råd att säga upp dig från ditt nuvarande jobb, och strax efter det kanske du bestämmer dig för att anställa någon.

 

Var professionell och ha bra utrustning

Bra utrustning och städkläder behöver inte kosta särskilt mycket. Om du planerar att starta en städfirma som mest jobbar för privatpersoner, finns ofta den utrustning som krävs redan hos kunderna. Du har då råd att satsa mer på din utstrålning som städfirma – skaffa snygga städkläder med företagets logga och lägg ned mycket energi på att ge kunden ett riktigt bra bemötande. Genom att göra ett jobb som är bättre än dina konkurrenter, kommer mycket av marknadsföringen gratis. Läs mer om detta under nästa rubrik.

 

Stick ut genom ditt arbete

Att ha en städfirma är inte direkt unikt, som nämnt i den här textens inledning. Även om urvalet av städfirmor är stort för privatpersoner, finns det alltid dem som är missnöjda. Genom att göra ett bättre jobb än dina konkurrenter, kan du kapa en stor del av budgeten för marknadsföringen. Precis som för hantverkare kan städfirmor i viss mån leva på sitt rykte. Genom att göra det där lilla extra – som andra firmor inte gör – är chansen god att man blir rekommenderad vidare. Till slut kan uppdragen flöda in, utan att du aktivt marknadsför firman eller letar efter dem.

En bra början är att berätta för vänner och bekanta om företaget. Det kan till och med räcka med en post eller en statusuppdatering på dina sociala medier. Kanske får du då ett eller två uppdrag. Om kunderna är nöjda är chansen god att de kommer rekommendera dig framöver. Du kan till och med erbjuda en rabatt på nästa städning om de värvar en vän åt dig. Ryktesvägen är kraftfull och ofta nödvändig för en städfirma – så se till att utnyttja det så gott som det bara går.