Bästa flyttpresenten

Vad som är bäst att ge bort i flyttpresent beror ju självklart på ålder och intresse hos mottagaren. Men att ge något som underlättar på flyttdagen är nog alltid uppskattat. En dag då flytten ska ske och därefter städning av det föregående lägenheten. Visst skulle det vara skönt att slippa en del av detta arbete…

  1. Kidnappa och ha roligt istället

Är ni ett kompisgäng som har tänkt att flytta åt en kompis eller släkting? Boka en flyttfirma som gör hela arbetet som flyttpresent. Den tid ni ska samlas kommer ni dit – men med ett helt annat syfte än att hjälpa till med flytten. När bilen från er bokade flyttfirma rullar in på gården bjuder ni med vännen ut på en rolig utflykt istället. Medan ni är och spelar paintball, äter gott på restaurang eller njuter av ett par timmar på ett spa kan flyttföretaget jobba ostört. Det kan däremot vara smart att låta en person vara kvar i lägenheten i det fall det skulle uppstå frågor kring något inom flytten. Men har man packat allt ordentligt bör det inte vara några problem att låta en flyttfirma jobba helt själva.

  1. Och så städningen…

Ser ni flytten som en rolig dag tillsammans? Det kan vara riktigt trevligt att få bära, prata, packa och äta tillsammans och då kan det kännas onödigt att boka en flyttfirma som tar detta arbete. Men lika kul är det kanske inte att genomföra en flyttstädning tillsammans. Att be om hjälp vid flytt är en sak – men det är inte lika lätt att be om hjälp med städning av toaletter, kök m.m.

Även här kan man göra ett liknande upplägg. Boka en flyttfirma Malmö städfirma som kommer ut och gör hela städningen medan ni gör något roligt tillsammans. Alternativt ges ett presentkort hos en städfirma som därmed mottagaren kan använda när som helst under kommande året.

En väg är även att ge valbarhet. Det är relativt vanligt att en flyttfirma både erbjuder flytt- och städtjänster. Därmed går det att köpa ett presentkort hos detta företaget varpå vännen som ska flytta själv kan välja om hjälpen ska gälla städning eller flytt. Däremot är det ofta roligare att ge det som en färdig överraskning.

  1. Hjälp till med inredningen

Ett ”säkert kort” är ett presentkort på IKEA. Gå ihop ett par vänner och lägg en valfri summa var. Sedan köper ni ett enda presentkort vilket gör att de som ska flytta inte vet hur mycket var och en ger. Brukar kännas bättre än att en person kommer med presentkort på 500 kr och en annan på 1500 kr.